[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]
Najwyższa kaloryczność czy najlepszy skład?
Przeważnie podstawowym błędem przy wyborze węgla jest przecenianie kaloryczności. Na faktyczną wartość składa się wiele czynników. Wbrew ogólnej opinii ten parametr nie decyduje w pełni o jakości produktu.
Również istotne są wartości takie jak: CIEPŁO SPALANIA, Zawartość zanieczyszczeń, spiekalność i zawartość popiołu. Niejednokrotnie produkty których tzw. „Wartość opałowa” jest niższa, są równie efektywne a ich faktyczna jakość o wiele wyższa.
Nie spiekają się, są mniej zanieczyszczone a produkcja pyłu (dymu i sadzy) czy popiołu jest o wiele niższa. Wybierając czystszy produkt o niższej kaloryczności zyskujesz komfort użytkowania, przy tej samej efektywności.
Palenie a środowisko
Ogrzewając dom opałem ekologicznym, nie powodujemy znaczących zmian w jakości powietrza, co przede wszystkim jest korzystne dla naszego zdrowia i dla środowiska. Produkty NO SMOKE cechuje o wiele niższa emisja pyłu i sadzy. Nie powodują smogu , są bezwonne, czyste i ekologiczne.
Przewaga węgla workowanego
Węgiel pakowany w worki jest wygodniejszy w użytkowaniu, łatwiej się go przechowuje, jest czystszy, podzielony na mniejsze porcje, ułożony na palecie i zabezpieczony. Mikrowentylacja redukuje wilgotność dzięki temu surowiec utrzymany jest w o wiele lepszych warunkach niż tzw. Węgiel „luzem”. Można bez obaw że zamoknie, trzymać go w garażu, piwnicy lub na podwórku pod wiatą czy daszkiem. Łatwo i wygodnie jest przenosić go w potrzebnej ilości do kotłowni, „zasypywać” piec czy uzupełniać zbiornik podajnika w przypadku pieców półautomatycznych.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”100px”][/vc_column][/vc_row]